Tam eller förvildad katt?

Visste ni att det inte går att säga om en katt är tam eller förvildad när den fångas in. En katt som gått ute länge har det väldigt tufft, har ofta ont och har ofta varit med om människor som varit elaka mot den. När katten fångas in så tror den helt enkelt att den ska dö och kämpar för sitt liv och kan verka helt förvildad helt enkelt för att den är livrädd.
Det kan ta upp till ca två veckor i lugn miljö innan man kan utvärdera om katten är tam eller skygg.
Viktigt att komma ihåg är att om katten är skygg är att det går att få den tam. Dom allra flesta skyggisar blir så tama att dom inte har något emot att leva med oss människor. Sen är det så klart inte alla som blir gosiga knäkatter men umgås gärna på sina villkor.

Tam eller förvildad katt?

Skulle du kunna tänka dig att adoptera en skyggis?

3 reaktioner till “Tam eller förvildad katt?”

  1. Har haft många genom åren. Framstegen dom gör är finaste presenterna man kan få. Tid, tålamod och kärlek bygger relationer…

  2. Vilken misse som behöver ett hem är välkommen, men för att passa in i vår försiktiga lite blyga som vi är så kanske det skulle vara bäst men en tam katt. Vi är Liten 2 år kastrerad, chippad vaccinerad lilla jag. Och så är det Bäsen som är 12 år och hon går ju inte att leka med, hon är så lat. Och så finns det en liten ShihTzu som heter Smilla, hon är hund säger matte, men hon leker ibland med mig, men jag saknar min allra bästis han hette Morris och han sprang ut på gatan och blev överkörd utav en bil, matte gråter, jag sitter i fönstret och längtar efter honom, han var bara 3 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *