Katter dumpas iskallt på grund av semester

Nu börjar det snart tyvärr bli den tiden på året när katter dumpas iskallt på grund av semester.
Många planerar och bokar sin semester redan långt innan dom ska åka. Sen när det börjar närma sig dagen man ska åka iväg så kommer man på att just det, vad ska vi göra med katten när vi åker? Det finns tyvärr människor som iskallt dumpar sin katt utomhus så får den klara sig bäst den vill. Det finns dom som försöker sälja eller ge bort katten inför semestern. Andra avlivar sin katt utan att blinka för att semesterresan är viktigare. En del lämnar katten helt själv hemma med en stor hög med torrfoder & vatten och tror katten klarar sig. En del katter dumpas utanför katthem så att någon annan ska ta över ”problemet”.


Har man katt och bokar in en resa så är det bäst att boka även en kattvakt eller kattpensionat på samma gång. Skulle det vara så att man helt plötsligt står utan kattvakt så får man helt enkelt stanna hemma hur surt det än känns. Skaffar man katt så får man räkna med att man även måste ta ansvar över sin katt.

Nej, katter klarar sig inte själva. Det finns otaliga bevis på detta.

Hur löser du det för din katt när du ska på semester?

11 reaktioner till “Katter dumpas iskallt på grund av semester”

  1. Jag skippar semestern. Mina djur är viktigare. Har jag skaffat djur är det min skyldighet att ta hand om dom på bästa sätt.

  2. Jag bokar alltid Katthotell till mina två katter. Åker jag bott en vecka räknar jag med att kostnaden för katterna blir ca 400-500/dygn. Eller ordnar kattvakt i hemmet.

  3. Skulle aldrig lämna min familjemedlem ensam, jag tar med henne med mig och skulle det inte gå stannar jag hemma eller skaffar lättvikt, fattar inte hur man kan lämna sitt djur eller avliva det, ett kärt litet liv som helt plötsligt inte är värt något

  4. När vi hade 1-2 katter var de oftast med på resan. Sen blev det kattpensionat för upp till 5 katter alternativt kattvakt hemma. Sen kom en fd hemlös skyggis och sedan kom en till så det har mest blivit dagsresor med kattvakt hemma, långa resor kräver god planering och vi vill att våra katter ska känna sig trygga. Det är viktigt att de får vara tillsammans när vi är borta och vi har haft turen att hitta ett sådant kattpensionat.

  5. Har en skygg katt. Har kattvakt som matar den 2ggr om dagen. Katten är mest ute och i garaget. Vi är aldrig Borta mer än tre till fyra dagar. HN har en myshörna i garaget och kattlucka

  6. Ser till att vi har kattvakt morgon och kväll om vi är borta över natt. In och utsläpp, katterna sover alltid inne. Längre semester än ett par dar fixar vi nån som bor hos oss. Annars blir man hemma. Så är det bara

  7. Jag letar efter kattvakt 1 sedan kattvakt 2 ifall första får förhinder sedan en 3 ifall 2 får förhinder har minst 4 st som är redo ifall något händer =) 4 är alltid den som tar i kris lägen om ingen av mina 3 första kan =) just nu har jag ingen katt men gäller ju även med min hund

  8. Vi åker bara på semester i Sverige mellan våra släkter så vi tar helt enkelt med våran lilla prins och i värsta fall s0 hade vi bara skaffat kattvakt eller stannat hemma! Han är värd mer än en resa!

  9. Självklart har jag fixat någon som bor i mitt hem och tar hand om mina älsklingar när jag åker på semester. …dessutom så har min hankatt hittat en kisse som inte har något hem som han har bjudit hem till oss….han är väldigt skygg men har börjat förstå att vi är snälla och att man får mat och vatten hos oss…..vi har kommit så långt att han går in i hallen. ….vi fortsätter att bygga förtroende. …..💖💖💖💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *