I dag inleds rättegången mot ägaren till den hund som förra året bet ihjäl en tonårspojke

Dom flesta av oss läste nog om den tragiska händelsen förra året där en tonårspojke miste livet.

I dag inleds rättegången mot ägaren till den hund som förra året bet ihjäl en tonårspojke.

Svenska kennelklubbens pressansvarig Hans Rosenberg var inbjuden till TV4 för att prata om detta. Programledarna frågade om inte ett rasförbud skulle kunna hjälpa och det höll inte Hans Rosenberg med om. I dom länder där det finns rasförbud har inte hundattacker minskat.

Bild: Pixabay

Jag håller med Hans Rosenberg om att rasförbud inte är någon bra ide. I stället borde det kanske finnas någon form av lämplighetstest när man ska skaffa hund. För det är ju vi ägare som har ansvaret över vår hund.

Bild: Pixabay

Det finns kanske dom som tror att jag vill vara häftig eller speciell när jag tjatar om skärpan och kraften hos cane corso och liknande raser, men jag tjatar för att folk ska tänka efter innan och förstå att det är en skarp och kraftfull ras som inte är för alla.

Har man en hund med mycket intrigitet och skärpa så måste man kunna stå upp för sin hund och inte låta folk klappa. Alla hundar som inte vill bli klappade ska så klart slippa men konsekvenserna kan bli så mycket större om man tvingar sig på en stor och kraftfull hund. Här om veckan var det en man som ville klappa Dominus och jag svarade att han inte vill det. Då säger mannen är du säker på att han inte vill det? 🤦🏼‍♀️Jag svarade kort ja och gick sen därifrån.

Tycker du det borde införas rasförbud, lämplighetstest eller är det bra som det är?

Facebook Comments

4 reaktioner till “I dag inleds rättegången mot ägaren till den hund som förra året bet ihjäl en tonårspojke”

 1. Tycker inte det är hundarnas fel.
  Alla hundar kan gå till atack stor som små.
  Beror på ägaren.
  Kommer inte hjälpa och förbjuda. Gör ju inte ens det i danmark

 2. Jag tycker inte att rasförbud är en bra idé. Det är inte hunden som är farlig, utan det är ägaren. Det är hur den uppfostras, det är ägaren som bär skulden, inte hunden.

 3. Det vore bra med licensen för de flesta raserna. Många har hundar som de inte klarar av och det är sånt som skadar raserna. Det måste till licenser för hund.

 4. Rasförbud tror jag inte på.
  Däremot nån typ av lämplighetstest på hund över lag.
  Tyvärr är det många som skaffar hund o inte har läst på om rasen innan.
  I de allra flesta fall där hundar anfaller så är det nog ägarens misstag att inte tillgodose den rasens behiv eller signaler.
  Srn finns det de som får en knäpp men det kan ju vara vilken ras, son helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *